Dikkatli Ölçün
İçkinizi hazırlarken sitemizde verdiğimiz yada tarif edilen ölçülere daima sadık kalmaya çalışın. Bağlı kalınmadığı takdirde hem içkinin tadını bozar hem de sizin hızlı yada yavaş sarhoş olmanızı etkiler.
Shaking ve Stirring
James Bond filmlerinde birçok kez duymuşuzdur Shaken not Stirred Stir(karıştır) genelde ağırlığı olmayan hafif içkilerde yapılır shake(çalkala) ise karışması güç içinde meyva suları bulunan kokteyllerde yapılır.
Buz
Her zaman taze buz kullanın. İçkiyi buzun üzerine dökün, buzu içkinin üzerine atmayın ve bir sonraki içkiniz için ayırmayıda unutmayın.
Bardak
Bardaklarınızı soğuk yerde muhafaza edin. Buz dolabında yada içine buz koyarak.
Meyva Suları
Eğer mümkünse mutlaka kokteylinize ekleyeceğiniz meyva suyu taze sıkılmış meyva suyu olsun. İçkinizin tadına büyük farklılık verecektir.
Bar Şurubu
Pekçok kokteyle katılan basit şurubu almak yerine kendiniz yapabilirsiniz. Bar şurubu olarak da anılan şurup şöyle yapılıyor, bir bardak kaynayan suya 2 bardak şekeri yavaş yavaş, karıştırarak dökün. 10 dakika karıştırın. Kendi hazırladığınız şurupla kokteylleriniz daha lezzetli olacaktır.
Şampanya Soğutmak
Şampanya en güzel 43 to 48 derece Fahrenheit ya da 7 derece Celsius da içilir. Bunun için servisten 2, 3 saat önce buz dolabına konulur. Asla şampanya buzluğa atılmaz. Bu içindeki karışımı bozar. Eğer çabuk soğutmanız gerekiyorsa su,buz ve 1 avuç tuz kaışımlı bir derin kapta buz dolabına koyun, daha çabuk soğuyacaktır.
İçkinizi hazırlarken sitemizde verdiğimiz yada tarif edilen ölçülere daima sadık kalmaya çalışın. Bağlı kalınmadığı takdirde hem içkinin tadını bozar hem de sizin hızlı yada yavaş sarhoş olmanızı etkiler.
Shaking ve Stirring
James Bond filmlerinde birçok kez duymuşuzdur Shaken not Stirred Stir(karıştır) genelde ağırlığı olmayan hafif içkilerde yapılır shake(çalkala) ise karışması güç içinde meyva suları bulunan kokteyllerde yapılır.
Buz
Her zaman taze buz kullanın. İçkiyi buzun üzerine dökün, buzu içkinin üzerine atmayın ve bir sonraki içkiniz için ayırmayıda unutmayın.
Bardak
Bardaklarınızı soğuk yerde muhafaza edin. Buz dolabında yada içine buz koyarak.
Meyva Suları
Eğer mümkünse mutlaka kokteylinize ekleyeceğiniz meyva suyu taze sıkılmış meyva suyu olsun. İçkinizin tadına büyük farklılık verecektir.
Bar Şurubu
Pekçok kokteyle katılan basit şurubu almak yerine kendiniz yapabilirsiniz. Bar şurubu olarak da anılan şurup şöyle yapılıyor, bir bardak kaynayan suya 2 bardak şekeri yavaş yavaş, karıştırarak dökün. 10 dakika karıştırın. Kendi hazırladığınız şurupla kokteylleriniz daha lezzetli olacaktır.
Şampanya Soğutmak
Şampanya en güzel 43 to 48 derece Fahrenheit ya da 7 derece Celsius da içilir. Bunun için servisten 2, 3 saat önce buz dolabına konulur. Asla şampanya buzluğa atılmaz. Bu içindeki karışımı bozar. Eğer çabuk soğutmanız gerekiyorsa su,buz ve 1 avuç tuz kaışımlı bir derin kapta buz dolabına koyun, daha çabuk soğuyacaktır.
Cuma Ara. 02, 2016 1:00 pm tarafından Admin
» Dünyanin en güzel barları
Paz Haz. 19, 2016 2:37 am tarafından Admin
» MİLLER VE LİMON
Perş. Haz. 16, 2016 12:37 pm tarafından Admin
» Cafe latte nasıl yapılır
Paz Mayıs 01, 2016 8:52 am tarafından Admin
» MARTİNİ HAKKINDA
Salı Nis. 19, 2016 11:58 am tarafından Admin
» Bardaki Maymun (fıkra)
Cuma Mart 11, 2016 12:25 pm tarafından Admin
» Bardaki Maymun (fıkra)
Cuma Mart 11, 2016 12:23 pm tarafından Admin
» BİRA HAKKINDA HERŞEY
C.tesi Mart 05, 2016 12:09 pm tarafından Admin
» Bardaki Eczane
Çarş. Mart 02, 2016 2:06 pm tarafından Admin
» BİLMEDİKLERİNİZ
Ptsi Şub. 29, 2016 11:54 pm tarafından Admin
» ADVOCAAT (Yumurta likörü)
Salı Şub. 23, 2016 1:19 pm tarafından Admin
» ABSENTE (Yeşil peri)
Paz Şub. 21, 2016 1:18 pm tarafından Admin
» dream leauge soccer milli takım logosu
C.tesi Ocak 23, 2016 11:36 pm tarafından Admin
» milli takım
C.tesi Ocak 23, 2016 11:21 pm tarafından Admin
» ABBEY kokteyli
Perş. Ocak 21, 2016 12:27 pm tarafından Admin