MARTİNİ NEDİR
Martini,alkolle takviye edilerek güzel kokulu bitki ve baharatlarla aromatize edilmiş bir tür şaraptır armağanıdır. İlk kez İtalya, Torino’da üretilmiştir. Beyaz şaraba şeker, alkol, su, karamel, baharat ve kokulu bitkilerin eklenmesiyle hazırlanır. Martininin alkol oranı %15 – %20 arasında değişir.
Martini Çeşitleri
6 çeşit martini vardır:
Martini Bianco, şeffaf renkli %17 alkol oranına sahip martinidir.
Martini Rosso, kırmızı renkli, baharat ve bitki esansı yönünden zengin bir çeşittir.
Martini Extra Dry, az vermutlu martini kokteylidir.
Martini d’Oro, meyve şarabı tadında vermut içerir.
Martini Fiero, beyaz şarap ve aromatik tatlar içerir. Zengin meyve tadı vardır. Akdeniz narenciyesi ve yoğun kan portakalı ile tatlandırılmıştır.
Martini, her şeyden önce kendine has geniş ve derin olmayan cam bardağında tüketilir. Bardağa martini doldurulduktan sonra çekirdeği çıkarılmış 1 ya da 2 zeytine kürdan batırarak bardağınıza koyun.
Martini aynı zamanda cin ya da vodka ile karıştırılarak da tüketilebilmektedir. Damak zevkinize uygun olan tadı zamanla yakalayacak olsanız da başlangıç olarak bu karışımlar için 1’e 1 ölçek kullanabilirsiniz.
Martini alkol oranı çok yüksek bir içki olmamasına rağmen cin yahut vodka ile karıştırıldığında bu oran yükselmektedir. Bu karışımların yavaş tüketilmesi, istenmeyen etkileri (baş dönmesi, mide bulantısı) önleyecektir.
Martini,alkolle takviye edilerek güzel kokulu bitki ve baharatlarla aromatize edilmiş bir tür şaraptır armağanıdır. İlk kez İtalya, Torino’da üretilmiştir. Beyaz şaraba şeker, alkol, su, karamel, baharat ve kokulu bitkilerin eklenmesiyle hazırlanır. Martininin alkol oranı %15 – %20 arasında değişir.
Martini Çeşitleri
6 çeşit martini vardır:
Martini Bianco, şeffaf renkli %17 alkol oranına sahip martinidir.
Martini Rosso, kırmızı renkli, baharat ve bitki esansı yönünden zengin bir çeşittir.
Martini Extra Dry, az vermutlu martini kokteylidir.
Martini d’Oro, meyve şarabı tadında vermut içerir.
Martini Fiero, beyaz şarap ve aromatik tatlar içerir. Zengin meyve tadı vardır. Akdeniz narenciyesi ve yoğun kan portakalı ile tatlandırılmıştır.
Martini, her şeyden önce kendine has geniş ve derin olmayan cam bardağında tüketilir. Bardağa martini doldurulduktan sonra çekirdeği çıkarılmış 1 ya da 2 zeytine kürdan batırarak bardağınıza koyun.
Martini aynı zamanda cin ya da vodka ile karıştırılarak da tüketilebilmektedir. Damak zevkinize uygun olan tadı zamanla yakalayacak olsanız da başlangıç olarak bu karışımlar için 1’e 1 ölçek kullanabilirsiniz.
Martini alkol oranı çok yüksek bir içki olmamasına rağmen cin yahut vodka ile karıştırıldığında bu oran yükselmektedir. Bu karışımların yavaş tüketilmesi, istenmeyen etkileri (baş dönmesi, mide bulantısı) önleyecektir.
Cuma Ara. 02, 2016 1:00 pm tarafından Admin
» Dünyanin en güzel barları
Paz Haz. 19, 2016 2:37 am tarafından Admin
» MİLLER VE LİMON
Perş. Haz. 16, 2016 12:37 pm tarafından Admin
» Cafe latte nasıl yapılır
Paz Mayıs 01, 2016 8:52 am tarafından Admin
» MARTİNİ HAKKINDA
Salı Nis. 19, 2016 11:58 am tarafından Admin
» Bardaki Maymun (fıkra)
Cuma Mart 11, 2016 12:25 pm tarafından Admin
» Bardaki Maymun (fıkra)
Cuma Mart 11, 2016 12:23 pm tarafından Admin
» BİRA HAKKINDA HERŞEY
C.tesi Mart 05, 2016 12:09 pm tarafından Admin
» Bardaki Eczane
Çarş. Mart 02, 2016 2:06 pm tarafından Admin
» BİLMEDİKLERİNİZ
Ptsi Şub. 29, 2016 11:54 pm tarafından Admin
» ADVOCAAT (Yumurta likörü)
Salı Şub. 23, 2016 1:19 pm tarafından Admin
» ABSENTE (Yeşil peri)
Paz Şub. 21, 2016 1:18 pm tarafından Admin
» dream leauge soccer milli takım logosu
C.tesi Ocak 23, 2016 11:36 pm tarafından Admin
» milli takım
C.tesi Ocak 23, 2016 11:21 pm tarafından Admin
» ABBEY kokteyli
Perş. Ocak 21, 2016 12:27 pm tarafından Admin