WWW.BAROKULU.NEWFORUM2U.COM

Sitemize hoşgeldiniz umarız size faydalı oluruz..

Join the forum, it's quick and easy

WWW.BAROKULU.NEWFORUM2U.COM

Sitemize hoşgeldiniz umarız size faydalı oluruz..

WWW.BAROKULU.NEWFORUM2U.COM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BAR KÜLTÜRÜ,ALKOLLÜ İCECEK VE KOKTEYL SİTESİ

SİTEMİZDEN FAYDALANABİLMEK İÇİN ÜYELİK GEREKLİDİR & SİTEMİZE YARDIMCI ARKADAŞLAR MODERATORLAR ARIYORUZ
CANARY ISLAND

    BİRA NEDİR NASIL İÇİLİR?

    Admin
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 408
    Points : 1875
    Reputation : 2
    Kayıt tarihi : 08/04/09

    yeni BİRA NEDİR NASIL İÇİLİR?

    Mesaj tarafından Admin C.tesi Nis. 11, 2009 12:36 pm

    BİRA

    Bira dünyada en çok tüketilen içki. Özellikle İngilizler ve Almanlar bu konuda uzman. Konuya girmeden önce söylemek istediğim içimle ilgili çok önemli bilgiler var.
    1) Biranın köpüksüzü makbul diye düşünürüz. Aslında öyle değil. Biranın üzerinde mutlaka 2-3 parmak köpük olmalıdır. Bu, havayla teması engeller ve biranın tadının bozulmasını engeller, içimi güzelleştirir.
    2) Bira öyle fındık fıstıkla içilmez. Layıkı kuzu pirzoladır. O da yoksa, patates kızartması. Ancak ve ancak zorda kalınırsa, fındık fıstığa başvurulmalıdır.
    3) Yanında buzlu badem süper gider.
    4) Şişe yerine bardaktan tüketilmesi, kendi keyfiniz için tavsiye olunur.


    Bira hakkında bilmek istedikleriniz...


    BİRA NASIL İÇİLİR ?
    Bira güneş gören yerlerde tutulmamalıdır. Sıcak yerlere bırakılmamalıdır.
    Birayı donduracak şekilde soğutma yapılmaz ve soğutma işleminde buz kullanılmaz. Derin dondurucuya kısa bir süre de olsa bırakılmaz.
    Aşırı derecede soğutulan biranın kendine has tadı ve lezzeti gider. Köpürmez.
    İdeal bira 4 ila 8 derece arasında olmalıdır.
    Bira servis edilirken şişe sallanmamalı, köpürtülmemeli, şişenin kapağı çabucak açılmalıdır.
    Bira bardağa konarken , bardak hafifçe eğilmeli, sakince bardağa konmalıdır.
    Bira bardakları sabunlu suyla yıkanmaz. Tuzlu veya sodalı suyla yıkanmalı ve kurulanmamalı. Kendi halinde kurumaya bırakılmalıdır.
    Bira kalaysız kaplarda servis edilmez.
    Ağzı açık kalan bira çabuk bozulur.
    Ağzı iyice kapatılmamış bira kesilir.
    Büyük bira bardaklarında bira uzun süre de kalsa lezzetinden pek bişey kaybetmez.

    BİRA NASIL SAKLANMALIDIR ?

    Bira -2 derecede donar.
    Bira hoş tadı ve ferahlatıcı özelliği yanında , içerdiği kalori ve vitaminler nedeniyle besleyici bir içkidir.
    Bira direk güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.
    Biranın üretimi ve korunması çok zordur.
    Bira içerdiği vitaminler nedeniyle ve alkol derecesi düşük olduğundan her türlü kimyasal ve fiziksel etkilerden çok çabuk etkilenirler ve bozulurlar.
    Her ne kadar bira çok özenle hazırlansa da çok kısa bir sürede bozulabilirler.
    Bira stoklandığı yerde güneş ışığını görmemelidir.
    Nemli ortamlarda bira kutuları paslanabileceğinden , biralar nemli ortamlardan uzak tutulmalıdır.
    Biranın stoklandığı yer en çok 25 derece , en az 0 derece olmalıdır.
    Sürekli soğutulup ısıtılan bira çabul bozulur.
    İki kere soğutulup oda sıcaklığına bırakılan bira bulanır ve tortulanır.
    Tekel birasının ideal içme sıcaklığı 6-8 derece arasıdır.
    Aşırı sıcaklık biranın tadını garipleştirir.
    Düşük sıcaklıklar biranın aromasını ve bukesini gizler.
    Bira bardakarı sodalı ılık suda yıkanır.
    Deterjan ve sabunla yıkanmış ve iyice kurulanmamış bira bardakları biranın köpüğünü keser.
    Fıçı biralar 5-7 gün içinde bitirilmelidir.
    Şişe biralar 3-6 hafta içinde tüketilmelidir

      Forum Saati Çarş. Mayıs 08, 2024 10:36 pm